Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Στροφή 180ο για τις πρόωρες εκλογές

Αλλάζουν τακτική τα τελευταία 24 ώρα το Μέγαρο Μαξίμου και η Ιπποκράτους, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Και αυτό γιατί όπως σημειώνουν υπουργοί και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, το δίλημμα των εκλογών δεν συσπείρωσε τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον όσο ήλπιζαν και τώρα κάνοντας στροφή 180o έχουν αρχίσει να μιλάνε για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες υπό...
προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Nα έρθουν τα πάνω κάτω το βράδυ των εκλογών και να επικρατήσουν παντού, σε δήμους και Περιφέρειες, γαλάζιοι ή ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Να μην καταφέρει να κερδίσει πάνω από 6 περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ και κυρίως να χάσει την Αττική από τον Γ. Δημαρά. Αν συμβούν όλα αυτά μαζί και αν έρθει όπως λένε η “καταστροφή” τότε αναμφισβήτητα η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι οι πρόωρες εκλογές.
Μέχρι τώρα πάντως η πίεση που ασκείται από υπουργούς προς τον Γ. Παπανδρέου, είναι να μην λάβει απόφαση για κάλπες μέσα στο Δεκέμβριο. Άλλοι πάντως υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος για να προκηρύξει εκλογές, εφ' όσον οι πολίτες μέσω της κάλπης την Κυριακή το βράδυ στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

newpost