Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Καταλυτικές οι εξελίξεις στην χώρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές... Το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά οδεύει προς την νίκη

Γράφει ο Αθανάσιος Ε. Δρούγος
Η κατάσταση στην χώρα-σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις και εκτιμήσεις στο εξωτερικό αναμένεται να επιδεινωθεί δραματικά. Οι αντοχές της χώρας έχουν ξεπεραστεί και δεν διαφαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, παρά τις θετικές εξελίξεις στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, και ορισμένα καλά λόγια από κάποιους παράγοντες του εξωτερικού.
Δεν φθάνουν οι καλές προθέσεις κάποιων, δεν μπορεί εσαεί να διαστρεβλώνεται η άθλια καθημερινότητα, δεν μπορεί να συνεχίζονται οι επιθέσεις στους μεσαίους και στα διάφορα κοινωνικά στρώματα, δεν μπορεί να γίνονται ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ που δεν θα βγάλουνε τίποτα, δεν μπορεί να μην πηγαίνει κανένας στη φυλακή, δεν μπορεί να υπερχρεώνονται εκατομμύρια νοικοκυριά, δεν μπορεί να εμφανίζεται η χώρα με μειωμένη εθνική κυριαρχία, δεν μπορεί οι ηγεσίες των ΕΔ να μην παίρνουν θέση σε καυτά ζητήματα, δεν μπορεί να έχει εκτροχιαστεί τελείως το ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ, δεν μπορεί να φοβούνται υπουργοί να υπογράψουν συμφωνίες, δεν μπορεί να εμφανίζονται οι «αρχιερείς της καταστροφής» των τελευταίων 15 χρόνων και να αρθρογραφούν και να ασυναρτησιολογούν επί παντός επιστητού και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΓΕΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Δεν μπορεί να γίνεται μετά από 2 χρόνια ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» στο χώρο που πραγματοποιήθηκε και όχι εκεί που πρέπει, δεν μπορεί να προτείνονται εκπομπές απίστευτου και αχαλίνωτου προϋπολογισμού στην κρατική τηλεόραση με μηδαμινή τηλεθέαση που προκαλούν και «βιάζουν» το δημόσιο αίσθημα και την κοινή λογική(και πρώτα από όλα ευθύνονται αυτοί και αυτές που προτείνουν τέτοιες εκπομπές στην κρατική τηλεόραση με εξωτερικές παραγωγές που τις πληρώνει χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον και ουσία ο Έλληνας φορολογούμενος κλπ), δεν μπορεί παπαγάλοι και παπαγαλάκια σε διάφορα επικοινωνιακά μέσα που δεν γνωρίζουν βασικά θέματα να διαστρεβλώνουν και παραχαράσσουν μέσα από «στημένα και προαποφασισμένα στοιχεία» την αρνητική πραγματικότητα, δεν μπορεί να υποβιβάζεται ο Έλληνας σε τέτοιο επίπεδο πραγματικής καταρράκωσης, να μην παράγεται πολιτική αλλά μια φκιασιδωμένη πραγματικότητα , και δεν μπορεί να εξακολουθεί να κυριαρχεί άκρατος κομματισμός και σήμερα(όπως και πριν από τις κυβερνήσεις της συμφοράς), που έχουν προκαλέσει πρωτοφανή απαξίωση του πολιτικού συστήματος στον Ελληνικό λαό.
ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΑ ΧΑΛΙΑ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ «ΔΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ», ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΙΚΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΛΑΘΗ.
Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξάγονται σε μια από τις χειρότερες χρονικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας ,θα πρέπει να αποτελέσουν την απαρχή μιας δυναμικής εμφάνισης και υποστήριξης ανεξάρτητων υποψηφίων.
Ήδη έχω πληροφορηθεί ότι οι εκτιμήσεις ξένων κύκλων για τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων θα είναι τραγικές, ειδικά στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Μιλάμε για ποσοστά , που μαθηματικά ΒΕΒΑΙΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ειδικά στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ και στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ τις θεωρούν ως σίγουρες.
Εκτιμήσεις ξένων κύκλων στην ΑΘΗΝΑ δεν αποκλείουν εκφυλιστικά φαινόμενα ενώ εκτιμούν ως δεδομένη την κοινωνική αναστάτωση. Οι υποψήφιοι των μεγάλων κομμάτων βλέπουν από τις κυλιόμενες μετρήσεις ποσοστά-απελπισίας και πανωλεθρίας πολλών υποψηφίων τους. Πολλοί σύγχρονοι , αξιόλογοι και νέοι άνθρωποι δεν εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια. Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν προσφέρει τίποτα, και είναι εκ νέου υποψήφιοι. Ο Πρωθυπουργός έκανε και το λάθος να ΒΑΛΕΙ ΨΗΛΑ τον πήχη και να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος απέναντι στα μέτρα που έχει λάβει το τελευταίο 12μηνο κάτι που θα έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις. Η χώρα είναι σε ΠΑΡΑΛΥΣΗ, η αγορά σβήνει από την απίστευτη έλλειψη ρευστότητας και τα προβλήματα έχουν οξυνθεί σε ανυπέρβλητο βαθμό.
Στην περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ θα πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο-κρυστάλλινο και διαυγέστατο μήνυμα. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. Του ΜΟΝΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ. Και για την οικονομία, και για την κρίση στην κοινωνική συνοχή, και στα θέματα του περιβάλλοντος, και στα μείζονα ζητήματα της εγκληματικότητας, της χαώδους λαθρομετανάστευσης, της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου, και της ασύλληπτης σε πάρα πολλούς τομείς ανυπαρξίας του κράτους.
ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Αλλά υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα από την τωρινή ουσιαστικοποίηση του. Τώρα πρέπει να σταλεί μήνυμα αντίδρασης και λαϊκής απαξίωσης σε αυτούς «που έφεραν την χώρα στα πρόθυρα τέτοιου χάους»(ανεξάρτητα χρωμάτων).ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.
Βάσει των ανωτέρω είμαι πεπεισμένος ότι TO AΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του παλαίμαχου δημοσιογράφου ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ οδεύει προς τη νίκη-επικράτηση (κάτι που και οι ξένοι αναλυτές επισημαίνουν).
Το μήνυμα στην περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ. Εξηγεί επίσης γιατί πολλοί βουλευτές και γνωστά στελέχη των μεγάλων κομμάτων δεν ήθελαν να εκτεθούν. Κάνω πρόβλεψη για ιστορικών διαστάσεων επικράτηση, που θα είναι απαρχή καταιγιστικών εξελίξεων στην χώρα μας....

συνέχεια >>>