Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ύπουλο σχέδιο, με άρωμα ...Λαλιώτη, κατά Δημαρά!

 Κάποιοι μηχανισμοί στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να πριμοδοτήσουν στον πρώτο γύρο τον υποψήφιο της ΝΔ Β. Κικίλια για να μείνει εκτός ο Γ. Δημαράς και να μπορέσει να κερδίσει στον δεύτερο ο Γ. Σγουρός!!!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο (Press-GR)

Σε πανικό τείνει να μετατραπεί η ανησυχία που έχουν προκαλέσει σε τμήματα του ΠΑΣΟΚ οι δημοσκοπήσεις για την Περιφέρεια Αττικής οι οποίες στο σύνολό τους επιβεβαιώνουν τη δυναμική του Γ. Δημαρά και μάλιστα οι περισσότερες απ' αυτές προεξοφλούν τη συμμετοχή του στο δεύτερο γύρο.
Ύστερα μάλιστα από τη δημοσίευση στον κυριακάτικο Τύπο μετρήσεων όπως της Κάπα Research που δείχνουν τον Γ. Δημαρά στα ίδια περίπου ποσοστά με τον Γ. Σγουρό, το κλίμα είναι καταλυτικό. Και κατά τις πληροφορίες, κάποιοι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ αναζητούν -σε κατάσταση πολιτικής απελπισίας- ύπουλους τρόπους για να αντιδράσουν. Έγιναν και κάποιες συσκέψεις στις οποίες αυτό ήταν το πραγματικό θέμα συζήτησης. Εκεί λοιπόν ακούστηκε και η πρόταση να επιχειρηθεί μια όσο το δυνατόν οργανωμένη, αλλά σιωπηρή, διοχέτευση "πράσινων" ψήφων προς τον υποψήφιο της ΝΔ Βασ. Κικίλια κατά την πρώτη Κυριακή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να είναι αυτός ο αντίπαλος του Γ. Σγουρού στον δεύτερο γύρο και όχι και ο Γ. Δημαράς.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει άρωμα από παλιές εσωκομματικές ίντριγκες στο ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται στην εκτίμηση ότι...
 το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο, μεταξύ Δημαρά και Κικίλια, μπορεί να κριθεί από μερικές μόνο χιλιάδες ψήφους.
Το σκεπτικό της πρότασης λοιπόν ήταν απλό αλλά μακιαβελικό: Πριμοδοτούμε όσο μπορούμε στον πρώτο γύρο με δικές μας ψήφους τον υποψήφιο της δεξιάς αφού όλα δείχνουν ότι αν στην δεύτερη Κυριακή περάσει το δίδυμο Σγουρός-Κικίλιας κερδίζει ο Σγουρός. Αντίθετα, αν περάσει το δίδυμο Σγουρός - Δημαράς, κερδίζει ο Δημαράς. Άρα, πρέπει να συμβάλουμε με κάθε τρόπο ώστε να μείνει ο Δημαράς τρίτος...
Φυσικά ένα τέτοιο σχέδιο έχει αρκετές τεχνικές δυσκολίες. Επειδή όμως φθάνει και στα όρια της πολιτικής ανηθικότητας, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, θεωρείται πολύ δύσκολο να βρεθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ να το υλοποιήσουν, δίνοντας γραμμή υπέρ της ...ΝΔ. 'Αλλωστε πρέπει να δώσει προηγουμένως την "έγκρισή" της και η κομματική ηγεσία η οποία δεν θα διακινδύνευε ωστόσο να αναλάβει το κόστος και τις συνέπειες από τυχόν αποκάλυψη, με συγκεκριμένα στοιχεία, ενός τέτοιου σχεδίου.
Επίσης και ο ίδιος ο Κ. Λαλιώτης ο οποίος στο παρελθόν επιδιδόταν με επιτυχία σε τέτοιες εσωκομματικές "μανούβρες" έχει πλέον ωριμάσει αρκετά, δεν συμμετέχει σε τέτοιες μεθοδεύσεις και αρκείται στο ρόλο του κομματικού σοφού.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν" 
 
πηγή