Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παναγιώτης Χατζηπέρος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά

«Το πολιτικό σύστημα απέτυχε και το Άρμα Πολιτών μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για τη εξυγίανση...» 

12poi
Συνέντευξη στον Σωτήρη Στανωτά
Σημαιοφόρος στο ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος ο Παναγιώτης Χατζηπέρος ακολουθεί από τότε, πάντα, την φωνή της συνείδησής του. Και δεν δίστασε ποτέ να τα βάλει με όσους εξέφρασαν την διαφθορά και την συνθηκολόγηση.
Ο ίδιος δεν θα το πει ποτέ, αλλά, όσοι γνωρίζουν ξέρουν πώς ο Παναγιώτης Χατζηπέρος που αποστρατεύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με «απόφαση υπουργού» (και αυτό έχει σημασία) αρνήθηκε να προσυπογράψει ιδιαίτερα επιζήμιες για την Ελλάδα συμβάσεις συντήρησης υλικού από τις ΗΠΑ. Και, βέβαια, τα πανταχού παρόντα...υπερκομματικά λαμόγια φρόντισαν να πάει σπίτι του. Και αυτά συνέχισαν το θεάρεστο έργο τους...   
Ολόκληρη η συνέντευξη πού παραχώρησε στην Newstrap.gr 
         
 Κύριε Χατζηπέρο, από το Πολεμικό Ναυτικό. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κι από εκεί στα βαθιά στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Μεγάλο το άλμα.
 Η προσφορά δεν έχει όρια, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πατρίδα. Και η πατρίδα μας έχει όλους ανάγκη. Έχει ανάγκη από ΑΓΝΟΥΣ – ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ – ΤΙΜΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ με ΟΡΑΜΑ και ΙΔΕΕΣ. Έχει μεγάλη ανάγκη από όλους αυτούς που δεν ενεπλάκησαν με τα σκάνδαλα και την διαπλοκή. Έχει ανάγκη από αυτούς που οραματίζονται κι αγωνίζονται να παραδώσουν στα παιδιά τους μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που παρέλαβαν. Αυτές οι σκέψεις οδήγησαν τα βήματα μου στην απόφαση να εμπλακώ στις διαδικασίες εκλογών για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και να συνοδεύσω τον Γιάννη Δημαρά στο όμορφο αυτό ταξίδι με το «ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».
 Και γιατί με ανεξάρτητο συνδυασμό;
 Πιστεύω, όπως και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ότι το πολιτικό σύστημα απέτυχε. Η συμμετοχή, λοιπόν, σε σχηματισμούς που έχουν το χρίσμα ή τις ευλογίες των πολιτικών κομμάτων δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανακύκλωση του αποτυχημένου και σάπιου πολιτικού συστήματος. Από την άλλη μεριά, ο συνδυασμός «ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Γιάννη Δημαρά με όλα τα άξια και δοκιμασμένα στελέχη, αποτελεί εγγύηση ότι θα αποτελέσει το εναρκτήριο «ΛΑΚΤΙΣΜΑ» για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.
Ξεκινάμε χωρίς πόρους, χωρίς στήριξη και χορηγούς.
Διαθέτουμε, όμως, άλλα εφόδια, όπως είναι η προσφορά μέσα από τη γνώση, την εμπειρία, την εντιμότητα, την ανιδιοτέλεια. Διαθέτουμε την φλόγα που θα φωτίσει ένα αύριο καλύτερο από το χθες και το «μαύρο» σήμερα, με όραμα, αισιοδοξία και χαμόγελο, το οποίο τόσο έχει λείψει από τον Έλληνα. Αγαπάμε τον Άνθρωπο και τη Φύση κι αυτή την αγάπη κι εμπιστοσύνη εισπράττουμε. Το βλέπουμε σε κάθε μας βήμα, το διαλαλούν οι σφθυγμομετρήσεις που κάνουν άλλοι, γιατί εμείς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια.
 Γιατί φτάσαμε ως εδώ; Τι έφταιξε;
 Οι αιτίες είναι πολλές. Η βασικότερη, όμως, αιτία ήταν το γεγονός ότι το Σύνταγμα δε φρόντισε να προστατέψει τη Δημοκρατία.
Άποψη μου είναι ότι έπρεπε το Σύνταγμα να περιλαμβάνει τις απαραίτητες εκείνες δικλείδες ασφαλείας,έτσι ώστε να αυτοπροστατεύεται και να αυτοκαθάρεται το Δημοκρατικό Πολίτευμα. Έπρεπε, λοιπόν, να προβλέπει αυστηρά δύο τετραετίες για όλους, όπως ισχύει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς εξαιρέσεις και «αστερίσκους»... Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών / πολιτικών να προβλέπει τα ίδια που προβλέπει και για τον απλό πολίτη ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ κ.τ.λπ.
Τα πολιτικά κόμματα να ανανεώνουν το πολιτικό προσωπικό τους 40% ανά τριετία.
Εάν η κυβέρνηση ήθελε να κάνει τομή με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ έπρεπε να προέβλεπε ότι όσοι είχαν διατελέσει Περιφερειάρχες – Νομάρχες – Δήμαρχοι – Κοινοτάρχες δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής σ' αυτές τις εκλογές. Αυτό δεν είναι αυθαίρετο δικό μου, αλλά βγαίνει μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας του Ρακιντζή. Φαντάζεστε ποια θα ήταν η εικόνα και η ανθρωπογεωγραφία σήμερα του κοινοβουλίου και των Πολιτικών κομμάτων; Άλλοι άνθρωποι άλλες συμπεριφορές, νέο αίμα, νέες ιδέες, νέα νοοτροπία, λιγότερα σκάνδαλα και διαπλοκή.
Γι' αυτό πιστεύω ότι η επιτυχία του συνδυασμού «ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» θα είναι το εναρκτήριο «ΛΑΚΤΙΣΜΑ» και ο φάρος που θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για την πατρίδα μας.
 Όλα αυτά είναι πολύ ωραία, αλλά βλέπω πολύ δύσκολη την πραγμάτωση τους με μία νοοτροπία χτισμένη σε λάθος / σαθρές βάσεις, χωρίς εξασφαλισμένους πόρους.
 Είναι γεγονός ότι είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία με πολλά προβλήματα και πολλές διευκρινίσεις οι οποίες πρέπει να προκύψουν μέσα από Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία πρόκειται να εκδοθούν. Είναι ευνόητο πως η περίοδος της προσαρμογής θα είναι μακρά και δύσκολη. Ένα άλλο θέμα σοβαρό είναι το θέμα των πόρων. Δημοσιονομικά είναι μια δύσκολη περίοδος, με σωστό όμως προγραμματισμό, νοικοκύρεμα, διαφάνεια, έλλειψη διαπλοκής και των γνωστών παραλειτουργιών πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Η ανάπτυξη των νησιών θα έρθει μέσα από δίκαιη κατανομή των πόρων και σωστό προγραμματισμό. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα και πιστεύω θα το κερδίσουμε.

http://newstrap.gr